diumenge, 9 d’agost del 2009

Festes de Mallorca: Sopar de Tumbet a Campos


A Campos, com cada any se celebren les festes de la Mare de Deu d’Agost, que son les més importants del poble.

Dins del àmbit d’aquestes festes, el passat divendres, es va celebrar el tradicional “sopar de tumbet a la fresca”, que aquest any ha comptat amb l'assitència d'unes mil persones.

Les activitats comencen a les vuit del vespre, quan els “caparrots” surten de davant del Ajuntament amb els xeremiers per dirigir-se en un cercavila cap a la plaça de Sa Creu.

Un cop allà, tots els veïns que s’han apuntat a la festa, comencen el sopar, que és servit per els “quintos” del poble, que aquest any ha correspost als nascuts a l’any 1991.

El sopar és amenitzat per un grup musical i, en finalitzar, s’organitza una “Arreplegada de quintos i joves amb la Batukada Roja”, en la qual es dona el relleu, en aquest cas, entre els nascuts al 1991 que s’han encarregat de la festa d’aquest any i els nascuts al 1992, que s’encarregaran de la festa de l’any 2010.

Després de l’arreplegada de quintos venen més actuacions musicals, amb la festa anomenada "La Panxa Roja", que inclou l’estirada de corda entre les dues generacions de quintos, que aquest any ha estat un “fiasco” doncs s’ha trencat la corda a les primeres de canvi, i la pujada del pal ensabonat, on els quintos del 1992 intenten aconseguir el mocador vermell que els acredita per l’any següent. També hi va haver una festa de l’escuma i un concurs de menjar síndria.

Les festes, que varen començar el dia 1 d’agost, tenen continuïtat amb diferents actes que no acaben fins el dissabte 15 d’agost amb la “Traca de fi de festes”, encara que hi ha activitats posteriors fins a final de mes.

Podeu trobar el programa complet a la pàgina web del Ajuntament de Campos, en format pdf.