dimecres, 19 d’agost del 2009

Recons de Menorca: Binibeca Vell

Menorca és una de les illes més tranqui-les de les Balears i es troba plena de recons bonics i encisadors.
Un d’aquest recons es Binibeca Vell.

Es troba dins el terme municipal de Sant Lluís, a uns cinc quilòmetres del nucli urbà i a uns 8 quilòmetres al sud de la capital Maó, entre Cap d’en Font i Biniancolla.

És un petit poble de pescadors situat en una petita cala que als anys 60 es va convertir en centre turístic i des de llavores és pràcticament buit al hivern.

A més del poble vell, a prop hi trobarem Binibeca Nou, amb la platja d’uns 200 metres de sorra blanca, envoltada de pins i un berenador anomenat “El Bucanero”, simulant una caseta de pescadors amb la seva típica porta roja, i la Cala Torret que consta d’un petit nucli de cases amb comerç i restaurants.

L’encant, però, de Binibeca vell és els seus estrets carrers, enmig de casetes blanques, com acabades d’estrenar, on s’hi pot passejar amb molta tranquil·litat i gaudir del silenci, quasi sepulcral, que s’hi troba. Fins i tot als estrets carrers, d’en tant en tant, trobaràs un rètol que et recorda que cal guardar silenci per respectar el lloc i el veïnat.

A plena temporada turística cal anar viu per trobar taula a algun dels restaurants del poblet i poder gaudir de la típica caldereta de llagosta menorquina.

2 comentaris:

flores rojas ha dit...

Si algún día tengo tiempo intentare visitar este pueblo tan bonito (se ve muy limpio).

Deprisa ha dit...

Jo tinc ganes d'anar a les Balears. Tot el turisme que es coneix es platja, platja i platja, però estic segura de que hi ha molt més, i aquesta entrada n'és una prova;)
Un salut,
Deprisa