dimarts, 22 de setembre de 2009

Son Espases i els monjos


Avui ha sortit la notícia als diaris. El Tribunal Superior de Justícia de Balears ha ratificat que tot està ben fet. Que no hi ha irregularitats en la decisió de construir el nou hospital de Son Dureta al lloc on s'ha fet i que és correcte.
Ara la congregació religiosa dels Missioners del Sagrat Cor, propietaris de Secar la Real, que havien emprès les accions legals per aturar-ho tenen la possibilitat de recorre-ho.

I jo em pregunto. Són precisament ells, els monjos, que totes les propietats que tenen són per donació o expropiació els qui tenen més dret a protestar? Una comunitat religiosa que tindria que estar preocupada per els afers de l'esperit i no pas per els afers materials, las més idònia per oposar-se a la construcció d'un equipament comú per al poble?


I segueixo preguntant-me, Seran capaços, encara ara, de recorrer la decisió del TSJB sobre la ubicació del nou hospital a Son Espases?


Potser si que és més important no ocupar el sòl rústic que envolta el monestir, no sigui cas que amb la crisi actual encara tinguin la possibilitat de tornar a explotar mà d'obra per collir algunes llegums o verdures per mantenir la congregació, com ja ha fet tantes de vegades la "Santa Mare Esglesia".

La sentència del tribunal deixa clara que no hi havia pas gaires alternatives al emplaçament del nou Son Dureta, i les poques possibles es trobaven totes en sòl rústic. Ara cal fer encara una altra pregunta, una més, qué és més important? l'entorn privilegiat d'una comunitat religiosa que l'ha pogut gaudir durant 700 anys per el sol fet de ser aixó, una comunitat religiosa, o potser és més important la construcció d'un equipament sanitari per a la comunitat en general, inclosos ells mateixos, i que ja arriva tard, doncs fa anys que Palma necessitava gaudir d'un nou equipament com aquest.

Jo, personalment, crec que ja va essent hora que els monjos es dediquin a lo seu, curar ànimes i resar i que deixin que els metges puguin fer la seva feina, curar cossos.