dijous, 25 de juny de 2009

El President Antic al dinar dels Mestres Jubilats

El President del Govern Balear, Francesc Antich, amb companyia de la Consellera d’Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, han assistit avui al dinar que, com cada any, ha organitzat la Germandat de Mestres Jubilats i Mestres Jubilades de Balears i que ha comptat amb la presència d’uns 200 docents.
El President ha aprofitat l’acte per a retre un homenatge especial als docents de més de 85 anys, concretament a set docents nascudes l’any 1922, les quals ja havien rebut enguany l’homenatge de l’associació que, com cada any, fa un reconeixement especial als docents d’aquesta edat.

Les mestres que han rebut avui l’homenatge han estat: la Sra. Leonor Cantallops, la Sra. Catalina Cerdà, la Sra. Mercedes Coello, la Sra. Antònia Espases, l la Sra. Maria Trinidad Ramis, la Sra. Margalida Terrassa i la Sra. Caridad Segura.
És precisament aquesta darrera que va ser una de les presidentes de la Germandat i una de les membres fundadores.

Al mateix temps, la Germandat ha anomenat membre d’honor a Felip Munar, cap de servei del departament de català de la Conselleria d’Educació i Cultura, en reconeixement a la seva tasca i la seva implicació amb l’associació i els seus membres.
Cal recordar que aquesta associació ha estat guardonada recentment amb el Premi Ramon Llull 2009 en reconeixement a l’actitud enèrgica i creativa dels seus membres, tots ells amb una llarga trajectòria en el camp de la docència, per les possibilitats d’ordre cívic que ha fomentat, el qual ha permès una comunicació permanent i fluida entre els integrants del col·lectiu i el conjunt de la nostre societat i per reivindicar amb encert el mestratge dels més veterans.

El Premi Ramon Llull de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va ser creat mitjançant el Decret 5/1997, de 23 de gener i publicat en el BOCAIB núm. 15 del 4 de febrer del mateix any.